Пловдивчанин предупреди за евентуална екокатастрофа, която би могла да се случи

...
</TD
>Пловдивчанин предупреди за евентуална екокатастрофа, която би могла да се случи
Коментари Харесай

Изсипаха сериозна маса животински екскременти в държавен имот в Пловдив

Пловдивчанин предупреди за възможна екокатастрофа, която би могла да се случи в " Северен ". По неговите думи повода е неправомерно изхвърляне на скотски фекалии. Ето какво ни написа той:

На 25.03.2023 година към 17:00 ч. е видян бял камион тип " Гондола " да изсипва сериозна маса скотски фекалии в държавен парцел, благосъстоятелност на Държавен Поземлен Фонд, който се намира в границите и землището на гр. Пловдив, регион Северен в урбанизирана територия!

По моя информация получена от притежателите на прилежащите парцели, това е направено от нов наемател. Моля, за подпомагане преди да избухне еко злополука, тъй като наоколо има индустриални халета, заводи и производства на сокови питиета и други

Plovdiv24.bg напомня, че в регулационните граници на град Пловдив се не разрешава развъждането на селскостопански животни, като се изключи кв. Прослав, кв. Коматево, кв. Остромила, кв. Беломорски, кв. Гаганица, кв. Разкопаница, кв.Тодор Каблешков /Шекер махала/, кв.Харман махала, кв.Столипиново.

Единствено със заповед на кмета на административния регион, при целенасоченост, могат да се дефинират местата за паша на животните и места за депониране на оборски тор, отвън персоналните стопанства.

Очаквайте развиване по случая!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР